Cercador

Establiments / Equipaments adherits

  • Inici
  • >
  • Notícies
  • >
  • L'Institut Català de la Salut adhereix els seus centres a No puc esperar!
Comparteix a:

29 Novembre 2016

L'Institut Català de la Salut adhereix els seus centres a No puc esperar!

L’ICS adhereix tots els seus centres d'atenció primària i consultoris locals al projecte “No puc esperar!”, pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo.

Tots els centres d'atenció primària i consultoris locals de l'Institut Català de la Salut (ICS) s'han adherit al projecte "No puc esperar!".

Un projecte pensat per a totes aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo. Un dels problemes que més angoixa i preocupa aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo. Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que els costa sortir de casa o fer vida social per por de no trobar un lavabo accessible al moment necessari. 

L'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) emet les targetes "No puc esperar!", però són els metges de les Unitats MII i Serveis de l'Aparell Digestiu col·laboradors qui les lliuraran als pacients quan ho considerin necessari. Des d'ACCU Catalunya s'arriba a acords de col.laboració amb establiments i equipaments perquè autoritzin l'ús dels seus lavabos de manera gratuïta i al més ràpidament possible als portadors de les targetes "No puc esperar!" Aquesta iniciativa fou creada l'any 2013 per l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) i per la Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals (MII) de l'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.

Al juliol del 2015, l'Institut Català de la Salut (ICS) va oferir el seu suport al projecte "No puc esperar!", que ja comptava amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i les dues societats científiques: Societat Catalana de Digestologia i GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa).

El 26 de juliol de 2015, es va signar l'adhesió del Centre Corporatiu de l'Institut Català de la Salut de Barcelona al projecte "No puc esperar!".

Ara, l'Institut Català de la Salut ha adherit tots els centres d'atenció primària i consultoris locals. La incorporació del miler de centres de l'organització permet augmentar més d'un 70% el nom d'equipaments i establiments adherits, que ja són més de 2.400 a tot Catalunya.

Tots els centres adherits posaran l'adhesiu "No puc esperar!" visible a la porta. També es podran localitzar mitjançant el cercador del web "No puc esperar!" i l'app del projecte.

Des d'ACCU Catalunya volem agrair a l'Institut Català de la Salut el gran suport que estan donant als pacients i al projecte "No puc esperar!".

Estem convençuts que amb aquest projecte es contribueix a millorar la qualitat de vida d'aquests pacients i s'ajuda a normalitzar el seu dia a dia.

Nota de premsa de l'Institut Català de la Salut (ICS)