Cercador

Establiments / Equipaments adherits

  • Inici
  • >
  • Notícies
  • >
  • Resolució de suport als malalts de Crohn i colitis ulcerosa.
Comparteix a:

8 Maig 2017

Resolució de suport als malalts de Crohn i colitis ulcerosa.

El 4 de maig del 2017, es va aprovar per unanimitat a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya la "Proposta de resolució sobre el suport als malalts de Crohn i colitis ulcerosa i al projecte "No puc esperar!".

 

Resolució 632/XI:

1. El Parlament de Catalunya mostra el seu suport a l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU Catalunya) i al seu projecte «No puc esperar».

2. El Parlament de Catalunya insta el Govern a:

a) Iniciar, a partir dels objectius del projecte «No puc esperar», un conveni de col·laboració amb l’associació ACCU Catalunya que permeti d’incorporar tots els lavabos dels centres i equipaments públics de la Generalitat al projecte, en els terminis que ambdues parts considerin oportuns.

b) Informar de les campanyes de sensibilització i divulgació sobre la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa, i també sobre el projecte «No puc esperar», en els mitjans de comunicació públics de la Generalitat. 

Antecedents i tràmits:

El dia 3 de novembre del 2016 la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va convocar a ACCU Catalunya (Associació de mallats de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya) a una Compareixença per a explicar el projecte "No puc esperar!" i altres activitats de l'associació i informar sobre les malalties infamatòries intestinals (malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa). Més informació en aquest enllaç.

Una setmana més tard el dia 10 de novembre de 2016, el Grup Parlamentari Socialista (Sra Assumpta Escarp Gibert, Diputada del Grup Parlamentari Socialista i Sr. Raúl Moreno Muntanya, Diputat del Grup Parlamentari Socialista) va presentar una "Proposta de resolució sobre el suport als malalts de Crohn i colitis ulcerosa".

* Podeu llegir el text de la Proposta en aquest enllaç, pàgines 41 i 42.

* Podeu seguir l'expedient de la "Proposta de resolució sobre el suport als malalts de Crohn i colitis ulcerosa" en aquest enllaç.

* Podeu llegir l'esmena presentada pel Grup Parlamentari de Junts pel Sí en aquest enllaç, pàgina 7.

El dia 4 de maig de 2017 en la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, la Proposta de resolució sobre el suport als malalts de Crohn i colitis ulcerosa i al projecte "No puc esperar!" va ser debatuda, cada Grup Parlamentari va posicionar el seu vot, i es va aprovar per unanimitat.

* Podeu veure el vídeo (Canal Parlament): Debat i votació de la Proposta de resolució i de les esmenes presentades, en aquest enllaç.

Podeu llegir la publicació de l'adopció en Comissió al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya en aquest enllaç , pàgina 22.

Des d'ACCU Catalunya, i en nom dels pacients, volem agrair al Grup Parlamentari Socialista (Sra. Assumpta Escarp Gibert i Sr. Raúl Moreno Muntanya, Diputats del Grup Parlamentari Socialista) la presentació de la proposta i a tots els Grups Parlamentaris de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya per aprovar-la.

 

Escrit del President d'ACCU Catalunya:

FELICITATS ACCU CATALUNYA!

Felicitats ACCU Catalunya, són les paraules que han repetit tots els representants dels grups parlamentaris de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya que han aprovat per unanimitat la “Proposta de Resolució sobre el suport als Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa i al seu projecte “No puc esperar!”

Aquesta aprovació comporta que el Govern de la Generalitat adhereixi els lavabos dels centres i equipaments públics de la Generalitat de Catalunya al projecte “No puc esperar!” i faci campanyes de sensibilització i divulgació sobre la Malaltia de Crohn i la Colitis ulcerosa en els mitjans de comunicació públics de la Generalitat de Catalunya.

Ens han felicitat també per la tasca de normalització i visibilitat de les malalties de Crohn i Colitis Ulcerosa a través de tots els nostres projectes.

Vull fer arribar aquesta felicitació i el meu agraïment a tots els membres de la Comissió del projecte “No puc esperar!”, als voluntaris que col·laboren en la implementació i a totes les persones que des de diferents àmbits ens ajuden a estendre un projecte que pot millorar la qualitat de vida de molts pacients.

Aquest és un èxit de tots i per a tots.

Avui ha estat un gran dia però continuarem treballant per tenir molts grans dies.

Tenim una cita el proper dia 20 de maig. Celebrarem el Dia Mundial de les MII i hem d'aconseguir que també sigui un gran dia.

És molt important que el Dia Mundial reuneixi al màxim de persones possible per donar un missatge d'unitat entre especialistes, societats científiques, administració i pacients en l'Acte Institucional i la màxima visibilitat amb les activitats d'esport, jocs i oci programades pensant que persones de totes les edats amb amics i família puguin gaudir i donar suport als pacients de MII.

Felicitats a tots, ens veiem el 20 de maig.

Enric Bosch (President d’ACCU Catalunya).