Cercador

Establiments / Equipaments adherits

  • Inici
  • >
  • Notícies
  • >
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’adhereix al projecte “No puc esperar!”
Comparteix a:

13 Desembre 2017

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’adhereix al projecte “No puc esperar!”

FGC facilitarà l’accés als lavabos de les estacions tant públics com privats a totes aquelles persones afectades per una d’aquestes malalties i que disposin de la targeta identificativa

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i el president de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya), Enric Bosch, han signat un conveni de col·laboració per la implementació del projecte “No puc esperar!”.

La finalitat d’aquest projecte és permetre l’ús gratuït dels lavabos a tots aquells pacients portadors de la targeta “No puc esperar!” (persones amb malalties inflamatòries intestinals, pacients ostomitzats o colectomitzats, pacients sotmesos a una cirurgia per un càncer de recte, i a tots aquells que els metges especialistes considerin que la necessiten. En qualsevol cas, malalties totes elles no contagioses).  Un dels problemes que més angoixa aquestes persones és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo; de manera que els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari. Tot això suposa una minva de la seva qualitat de vida. 

Amb la signatura d’aquest acord, FGC permetrà de manera gratuïta l’ús dels lavabos de les seves estacions de les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla, tant públics com d’ús intern. Aquesta acció haurà de ser tan ràpid com sigui possible per evitar el patiment d’aquelles persones que amb urgència puguin necessitar un lavabo. 

Totes les estacions adherides es troben geolocalitzades al cercador del web www.nopucesperar.cat i de l'app del projecte. Allà també poden trobar tota la informació i com funciona el projecte.

"No puc esperar!" és una iniciativa de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya i de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona, compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de l'Institut Català de la Salut, de la Societat Catalana de Digestologia, i de GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa).