Cercador

Establiments / Equipaments adherits

Comparteix a:

15 Juny 2018

TMB se suma al projecte No puc esperar!

Les persones acreditades amb la targeta "No Puc Esperar!", tindran accés als lavabos d'ús intern en vuit estacions de la xarxa del metro per guanyar autonomia i qualitat de vida.

 

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) han firmat avui un conveni per estendre el projecte "No puc esperar!" a la xarxa de metro en benefici d’aquests pacients. El conveni l’han firmat avui el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, i el president de l’ACCU Catalunya, Enric Bosch Gimeno, i inicialment tindrà vigència fins al 31 de desembre del 2020.

Les persones acreditades amb la targeta "No Puc Esperar!", tindran accés als lavabos d'ús intern en vuit estacions de la xarxa per guanyar autonomia i qualitat de vida. Aquesta targeta l'emet l'ACCCU Catalunya però la lliuren, als pacients,  els metges dels hospitals col·laboradors en el projecte.

La finalitat del projecte és permetre l’ús gratuït dels lavabos als pacients portadors de la targeta No puc esperar!: persones amb malalties inflamatòries intestinals no contagioses, pacients ostomitzats per temes digestius,, pacients sotmesos a una cirurgia per un càncer de recte i d’altres pacients que els metges col·laboradors acreditin.

Un dels problemes que més angoixa i preocupa aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo. Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que la por de no trobar un lavabo disponible quan el necessiten els limita les sortides fora de casa.

Com a conseqüència d’aquest acord, TMB permetrà, a les persones acreditades l’accés als lavabos d’ús intern de vuit estacions de metro de la línia 1 (Espanya, Catalunya i Glòries), la línia 4 (Barceloneta) i la línia 5 (Plaça de Sants, Diagonal, Sagrada Família i La Sagrera). L’agent assignat a l’estació s’ocuparà d’atendre les peticions i acompanyar els pacients a l’interior de les dependències.

Totes les estacions adherides es troben geolocalitzades al cercador del web www.nopucesperar.cat i de l'app del projecte. Allà també poden trobar tota la informació i com funciona el projecte.

"No puc esperar!" és una iniciativa de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya i de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Doctor Josep Trueta de Girona, compta amb el suport del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de l'Institut Català de la Salut, de la Societat Catalana de Digestologia, i de GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa).

Des d' ACCU Catalunya agraïm a TMB. Transports Metropolitans de Barcelona la seva adhesió al projecte "No puc esperar!" i el seu suport als pacients. Gràcies per ajudar-nos a millorar la qualitat de vida de les persones afectades.