Cercador

Establiments / Equipaments adherits

  • Inici
  • >
  • Notícies
  • >
  • Biblioteca Lluís Barceló i Bou - Palamós i Calonge obren lavabos als malalts de Crohn i intestinals
Comparteix a:

20 Desembre 2014

Biblioteca Lluís Barceló i Bou - Palamós i Calonge obren lavabos als malalts de Crohn i intestinals

L'hospital de Palamós, l'Ajuntament del municipi i el del terme veí de Calonge i Sant Antoni es van adherir ahir a la campanya perquè
persones diagnosticades d'afeccions intestinals –com ara la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa– o que hagin patit una
extirpació del colon puguin fer servir els lavabos d'equipaments municipals i de diferents comerços.

La campanya, anomenada No puc esperar!, es va posar en pràctica des de l'hospital Josep Trueta de Girona a finals de l'any passat i ja s'hi han sumat els centres hospitalaris de Sabadell i Palamós. A banda dels acords perquè les poblacions que depenen de l'hospital posin els lavabos d'equipaments públics i comerços a disposició dels pacients.

En el cas de l'hospital palamosí, el servei de digestologia lliurarà targetes acreditatives als malalts que els metges considerin oportú. El cap de la unitat, el doctor Lluís Vidal, va destacar que la iniciativa “dóna resposta a una necessitat de molts pacients que viuen condicionats i moltes vegades amb por de sortir de casa seva”. En el cas de la malaltia de Crohn, Vidal va il·lustrar que té una especial incidència en persones d'entre 20 i 40 anys, cosa que “els limita en l'etapa més productiva de les seves vides”. Al Baix Empordà calculen que unes 200 persones es podrien beneficiar de la iniciativa.

La presidenta de l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) a Catalunya, Àngels Roca, va agrair la implicació dels dos consistoris –amb 10 equipaments oberts a Palamós i una dotzena a Calonge– i dels 20 comerços que d'entrada també posaran els lavabos a disposició de qualsevol persona que acrediti la malaltia. A final d'any, Roca va avançar que engegaran una aplicació de mòbil per conèixer en cas de necessitat els locals més propers que participin en la campanya.

Ampliar el radi d'accióL'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, va destacar que les associacions de comerciants s'han compromès a ampliar la xarxa d'establiments i l'exemple que donaran entre el turisme. I l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, vicepresident de Salut al Consell Comarcal, va explicar que divulgarà la iniciativa entre els alcaldes baix-empordanesos perquè s'apliqui en el major nombre possible de poblacions. 

Publicat a:

-El Punt Avui. Comarques Gironines 06-11-2014 Pàgina 58

Font del document:

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/792833-palamos-i-calonge-obren-lavabos-als-malalts-de-cro
hn-i-intestinals.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=mesSocietat&utm_source=rss&utm_medium=mesSocietat&utm_c
ampaign=rss